Suderhälsan Familjehem / Familjehem

Som familjehem för Suderhälsan ges ni möjlighet att bidra till samhället genom att öppna ert hem för ett behövande barn eller ungdom som oftast tidigare inte fått sina behov tillgodosedda. Innan placering utförs en familjehemsutredning som inte bara finns till för att ni ska vara behöriga att vara familjehem, utan är även något som ligger till grund för att vi på bästa sätt ska kunna matcha er med en placering.

Suderhälsans familjehem går grundkursen ”Ett hem att växa i” innan ett barn kan placeras. Utöver det finns möjlighet att fortlöpande få ta del av utbildningar/föreläsningar i anknytningsteori, diagnoser, beroende och kriminalitet där vi använder oss av experter inom respektive område.

När en placering inleds upprättas en handlingsplan mellan familjehemskonsulenten, er och socialtjänstens handläggare för att klargöra vem som gör vad under placeringstiden. Ni kommer även få en kontakt med en av våra familjehemskonsulenter som gör uppföljningar och finns tillgängliga för de frågor som kommer dyka upp, samt erbjuder regelbunden handledning utifrån vad uppdraget kräver. En genomförandeplan upprättas som sammanfattar mål och de insatser som behövs för att den placerade ska nå de målen.

Intresserad av att bli familjehem?

Ring eller maila Fredrika så berättar hon mer. Vi har öppet kontorstider: 08:00-17:00 med undantag för lunch 12:00-13:00.

Är ni redan familjehem vid oss så kan ni ringa en av våra familjehemskonsulenter under kontorstid. Övrig tid finns vår jour på 0498-49 90 90.

photo
Administratör
Fredrika Björklund
070-510 28 40
fredrika@suderhalsan.com